Valkoherukka Piikkiön Helmi rungollinen
Tuotekoodi: TA502275014 EAN: 6417189275145

Valkoherukka Piikkiön Helmi rungollinen

Tuotekoodi: TA502275014 EAN: 6417189275145

Tuotekuvaus

Valkoherukka 'Piikkiön Helmi' on runsassatoinen, kotimainen risteytys. Kauniit helmimäiset marjat ovat makeita, raikkaita ja lievästi happoisia. Melko myöhään kypsyvä sato sopii hyvin tuorekäyttöön. Pensas on kasvatettu rungolliseksi pikkupuuksi. Rungollinen taimi sopii hyvin pieneenkin pihaan, esimerkiksi ryhmään muiden kasvien kanssa tai vaikka viljelylaatikkoon.

Valkoherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, hyvin vettä läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai huonosti kasvavalle pienelle taimelle kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadon korjuun jälkeen valkoherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina latvuksesta poistetaan vain kuolleet ja vioittuneet oksat. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että latvuksessa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Runkovesat poistetaan vuosittain. Latvuksen liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua. Rungollinen pensas on tuettava hyvin, sillä latvuksesta tulee sadon myötä painava.

Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet

TuoteValkoherukka Piikkiön Helmi rungollinen
Korkeus, cm80-150 cm
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Satoaikasyksy
Käyttötarkoitushyötykäyttö
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys1 kpl/m