Vuoristokarviainen Houghton 3L
Tuotekoodi: TA502271005 EAN: 6417189271055

Vuoristokarviainen Houghton 3L

Tuotekoodi: TA502271005 EAN: 6417189271055

Tuotekuvaus

Vuoristokarvianen 'Houghton' on kestävä, pohjoisamerikkalaista alkuperää oleva lajike. Marjat ovat pieniä, punaisia, ohutkuorisia ja makeita. Sato kypsyy hieman myöhemmin, kuin muilla karviaislajikkeilla. Pensas on suurikokoinen, rentoversoinen ja tiheäkasvuinen. Lajike on täysin härmänkestävä.

Karviainen viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla, melko ravinteikkaassa, tuoreessa ja hyvin vettä läpäisevässä maassa. Karviaispensas muodostaa suuren juuriston, joka saa vettä ja ravinteita laajalta alueelta. Tämän vuoksi pensas kestää kuivuutta paremmin kuin esimerkiksi herukka, jonka juuristo on pienempi.
Karviaispensasta voi lannoittaa keväällä marjalannoitteella, joka parantaa pensaan sadontuotantoa ja kasvua. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta tulee välttää.

Karviaispensaan leikkaustarve on vähäinen. Muutaman vuoden välein pensaasta voi poistaa vanhimpia, heikosti satoa tuottavia versoja. Paras leikkausajankohta on varhain keväällä. Karviaispensas on melko hidaskasvuinen, joten etenkin pensaan nuoruusvaiheessa juuristoalue tulee pitää puhtaana rikkaruohoista.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteVuoristokarviainen Houghton 3L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes uva-crispa 'Houghton'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2 m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä3L astia
Taimityyppiastiataimi