Kiinanpioni Duchesse de Nemours
Tuotekoodi: SAT80946 EAN: 6417481280946

Kiinanpioni Duchesse de Nemours

Tuotekoodi: SAT80946 EAN: 6417481280946

Tuotekuvaus

Kiinanpioni 'Duchesse de Nemours' on palkittu, perinteinen ja vanha kiinanpionilajike. Upeat valkoiset, kerrotut kukat tuoksuvat voimakkaasti. Runsas kukinta alkaa kesäkuussa ja jatkuu heinäkuulle. Lehdet ovat kauniin kiiltävät ja kapealiuskaiset. Kiinanpioni 'Duchesse de Nemours' sopii hyvin aurinkoisten paikkojen perennaryhmiin tai yksin istutettavaksi. Kukat ovat kestäviä ja näyttäviä leikkokukkia yksinään tai kimpuissa yhdessä muiden kukkien kanssa.

Kiinanpionit viihtyvät parhaiten aurinkoisella, lämpimällä ja suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla ravinteikas, tuore ja hyvin vettä läpäisevä, sillä pionien juuristo ei kestä seisovaa vettä. Maata voi tarvittaessa keventää hiekalla.

Kiinanpioni tulee istuttaa siten, että juurenniska jää 3-5 cm syvyyteen maan pinnasta. Oikea istutussyvyys on kasvun ja juurtumisen kannalta tärkeää. Perennapenkkiin istutettavan pionin lähellä ei saisi olla kovin syväjuurisia perennoja. Kiinanpionin juuristo levittäytyy lähelle maanpintaa, joten kasvualustan turhaa kuokkimista tulisi myös välttää. Parhaiten kiinanpioni sopii kevytjuuristen, versoja tukevien perennojen vierustoveriksi.

Juurtuneita muutaman vuoden ikäisiä pioneja voi keväällä lannoittaa kevyesti, esimerkiksi hitaasti liukenevilla, eloperäisillä lannoitteilla. Voimakasta lannoitusta tai kalkitsemista tulee välttää.
Huom! Pionit ovat myrkyllisiä.
Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKiinanpioni Duchesse de Nemours
Korkeus, cm80
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäperenna
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiPaeonia lactiflora 'Duchesse de Nemours'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapysty
Istutustiheystaimiväli 60 cm
AlkuperämaaNL/FI
Taimen koko myytäessä2l ruukku
Taimityyppiastiataimi