Kiinanpioni Kansas
Tuotekoodi: SAT80830 EAN: 6417481280830

Kiinanpioni Kansas

Tuotekoodi: SAT80830 EAN: 6417481280830

Tuotekuvaus

Kiinanpioni 'Kansas' on perinteinen kerrottukukkainen kiinanpionilajike. Upeat kukat ovat loistavanpunaiset ja hieman purppuransävyiset. Kukinta alkaa kesäkuussa ja jatkuu heinäkuulle. Kiinanpionin lehdet ovat kauniin kiiltävät ja kapealiuskaiset. Tanakka ja tukevakasvuinen lajike pärjää ilman tuentaa. Kiinanpionit sopivat hyvin aurinkoisten paikkojen perennaryhmiin, loiviin kohopenkkeihin. Kasvit ovat myös hyviä leikkokukkia.

Kiinanpionit viihtyvät aurinkoisella paikalla, ravinteikkaassa, tuoreessa, hyvin vettä läpäisevässä, multavassa savimaassa, jota voi keventää esimerkiksi hiekalla. Pionin juuristo ei siedä seisovaa vettä.

Kiinanpioni tulee istuttaa siten, että juurenniska jää 3-5 cm syvyyteen maan pinnasta. Oikea istutussyvyys on kasvun ja juurtumisen kannalta tärkeää. Perennapenkkiin istutettavan pionin lähellä ei saisi olla kovin syväjuurisia perennoja. Kiinanpionin juuristo levittäytyy lähelle maanpintaa, joten kasvualustan turhaa kuokkimista tulisi myös välttää. Parhaiten kiinanpioni sopii kevytjuuristen, versoja tukevien perennojen vierustoveriksi.

Juurtuneita muutaman vuoden ikäisiä pioneja voi keväällä lannoittaa kevyesti, esimerkiksi hitaasti liukenevilla, eloperäisillä lannoitteilla. Voimakasta lannoitusta tai kalkitsemista tulee välttää. Kiinanpionien varret leikataan vuosittain.

Kiinanpionit eivät pidä siirtämisestä, vaan viihtyvät samoilla paikoilla jopa kymmeniä vuosia. Pionit ovat myrkyllisiä.

Ominaisuudet

TuoteKiinanpioni Kansas
Korkeus, cm80
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäperenna
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiPaeonia lactiflora "Kansas"
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapysty
Istutustiheystaimiväli 60 cm