Kiinanpioni Sarah Bernhardt
Tuotekoodi: SAT72019 EAN: 6417481272019

Kiinanpioni Sarah Bernhardt

Tuotekoodi: SAT72019 EAN: 6417481272019

Tuotekuvaus

Kiinanpioni 'Sarah Bernhardt' on kestävä ja rakastettu pionilajike jo vuodesta 1906. Lajikken vaaleanpunaiset, tuoksuvat ja kerrotut kukat ovat erityisen huomiota herättävät ja näyttävät. Suurten ja melko painavien kukkien takia lajike tarvitsee usein jonkinlaisen tuennan.
Kiinanpioni 'Sarah Bernhardt' sopii hyvin yksin istutettavaksi tai ryhmään muiden kasvien kanssa. Upeat kukat ovat kauniita ja kestäviä myös leikkokukkina.

Kiinanpioni 'Sarah Bernhardt' on parhaimmillaan aurinkoisella, lämpimällä ja suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla ravinteikas, tuore ja hyvin vettä läpäisevä, sillä pionien juuristo ei kestä seisovaa vettä. Maata voi tarvittaessa keventää hiekalla.

Kiinanpioni tulee istuttaa siten, että juurenniska jää 3-5 cm syvyyteen maan pinnasta. Oikea istutussyvyys on kasvun ja juurtumisen kannalta tärkeää. Perennapenkkiin istutettavan pionin lähellä ei saisi olla kovin syväjuurisia perennoja. Kiinanpionin juuristo levittäytyy lähelle maanpintaa, joten kasvualustan turhaa kuokkimista tulisi myös välttää. Parhaiten kiinanpioni sopii kevytjuuristen, versoja tukevien perennojen vierustoveriksi.

Juurtuneita muutaman vuoden ikäisiä pioneja voi keväällä lannoittaa kevyesti, esimerkiksi hitaasti liukenevilla, eloperäisillä lannoitteilla. Voimakasta lannoitusta tai kalkitsemista tulee välttää.
Huom! Pionit ovat myrkyllisiä.
Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKiinanpioni Sarah Bernhardt
Korkeus, cm90
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäperenna
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiPaeonia lactiflora 'Sarah Bernhardt'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapysty
Istutustiheystaimiväli 60 cm
AlkuperämaaNL/FI
Taimen koko myytäessä2l ruukku
Taimityyppiastiataimi