Köynnösruusu Golden Showers 3,5L
Tuotekoodi: TA783261082 EAN: 6417189261827

Köynnösruusu Golden Showers 3,5L

Tuotekoodi: TA783261082 EAN: 6417189261827

Tuotekuvaus

Köynnösruusu 'Golden Showers' on upea keltakukkainen, yhdysvaltalaista alkuperää oleva lajike. Kerrottujen kukkien kullankeltainen väri haalenee kukinnan edetessä kauniin sitruunankeltaiseksi. Kukinta alkaa heinäkuussa ja jatkuu syksyyn. Kukissa on hyvin mieto miellyttävä tuoksu. Lehdistö on kauniin tummanvihreä. Köynnösruusu 'Golden Showers' on voimakaskasvuinen ja hieman pensasmainen lajike.

Köynnösruusu 'Golden Showers' viihtyy parhaiten lämpimällä, aurinkoisella ja suojaisalla paikalla. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevä, ravinteikas ja syvämultainen. Köynnösruusun taimi istutetaan siten, että vartekohta tulee ainakin 15 cm syvyyteen. Istutuskuopan pohja tulee salaojittaa, etenkin jos pohjamaa on savea. Ruusupenkin olisi hyvä olla hieman koholla maanpinnasta.

Istutuksen yhteydessä heikot ja kuivuneet versot leikataan kokonaan pois ja vahvimmat versot leikataan 8-10 silmun yläpuolelta. Keväisin hennot ja vahingoittuneet oksat poistetaan, mutta muuten taimi saa kasvaa vapaasti. Kasvukauden aikana kukkineet kukat voi poistaa uusien tieltä.

Köynnösruusu peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja keväisin. Kasvukauden aikana annetaan lisälannoitusta ja huolehditaan kastelusta tarpeen mukaan. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Heinä-elokuun vaihteessa on suositeltavaa antaa vähätyppistä syyslannoitetta, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja.

Köynnösruusu on suojattava talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella. Turvekerros levitetään ruusun juurelle, kun maa on routaantunut. Tarvittaessa suojaa voi lisätä syksyn edetessä. Köynnöksen voi laskea alas tuesta ja suojata versot ilmavasti esimerkiksi puukehikon ja pudonneiden lehtien tai pakkaspeitteen avulla. Keväällä versot nostetaan ylös ja kiinnitetään uudelleen tukeen. Pakkaspeitteellä ruusun voi suojata myös kehikkoon, jolloin sitä ei tarvitse laskea alas.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKöynnösruusu Golden Showers 3,5L
Korkeus, cm150-200
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnösruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Golden Showers'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheys1 kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessäastiakoko 3,5l
Taimityyppiastiataimi