Köynnösruusu Sympathie 3,5L
Tuotekoodi: TA783261087 EAN: 6417189261872

Köynnösruusu Sympathie 3,5L

Tuotekoodi: TA783261087 EAN: 6417189261872

Tuotekuvaus

Köynnösruusu 'Sympathie' on 'Flammentanzia' muistuttava, saksalaista alkuperää oleva lajike. Kaunismuotoiset, tummanpunaiset kukat ovat tiheään kerrotut ja suuret. Kukissa on miellyttävä mieto tuoksu. 'Sympathie' kukkii saman vuoden versoilla heinäkuusta pitkälle syksyyn. Voimakaskavuinen ruusu muodostaa tuuhean, kukintoihin peittyvän kasvuston.

Köynnösruusu 'Sympathie' viihtyy parhaiten lämpimällä, aurinkoisella ja suojaisalla paikalla. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevä, ravinteikas ja syvämultainen. Köynnösruusun taimi istutetaan siten, että vartekohta tulee ainakin 15 cm syvyyteen. Istutuskuopan pohja tulee salaojittaa, etenkin jos pohjamaa on savea. Ruusupenkin olisi hyvä olla hieman koholla maanpinnasta.

Istutuksen yhteydessä heikot ja kuivuneet versot leikataan kokonaan pois ja vahvimmat versot leikataan 8-10 silmun yläpuolelta. Keväisin hennot ja vahingoittuneet oksat poistetaan, mutta muuten taimi saa kasvaa vapaasti. Kasvukauden aikana kukkineet kukat voi poistaa uusien tieltä.

Köynnösruusu peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja keväisin. Kasvukauden aikana annetaan lisälannoitusta ja huolehditaan kastelusta tarpeen mukaan. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Heinä-elokuun vaihteessa on suositeltavaa antaa vähätyppistä syyslannoitetta, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja.

Köynnösruusu on suojattava talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella. Turvekerros levitetään ruusun juurelle, kun maa on routaantunut. Tarvittaessa suojaa voi lisätä syksyn edetessä. Köynnöksen voi laskea alas tuesta ja suojata versot ilmavasti esimerkiksi puukehikon ja pudonneiden lehtien tai pakkaspeitteen avulla. Keväällä versot nostetaan ylös ja kiinnitetään uudelleen tukeen. Pakkaspeitteellä ruusun voi suojata myös kehikkoon, jolloin sitä ei tarvitse laskea alas.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKöynnösruusu Sympathie 3,5L
Korkeus, cm200-300
Menestymisvyöhykkeet I-II
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnösruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Symphatie'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheys1 kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessäastiakoko 3,5l
Taimityyppiastiataimi