Morsionruusu Juhannusmorsian FinE 3L
Tuotekoodi: TA702255015 EAN: 6417189255154

Morsionruusu Juhannusmorsian FinE 3L

Tuotekoodi: TA702255015 EAN: 6417189255154

Tuotekuvaus

Morsionruusu 'Juhannusmorsian' on terve ja kestävä FinE-lajike. Kesäkuun lopulla aukeavissa valkoisissa, puolikerrotuissa kukissa on häivähdys vaaleanpunaista. Kukat tuoksuvat voimakkaasti. Pensaan lehdet ovat himmeän sinivihreät, syksyllä punaisen oranssit. Pallomaisia, ruskeanpunaisia, kaljuja kiulukoita muodostuu syksyllä jonkin verran. Juurivesoista leviävä, pysty- ja kapeahkokasvuinen pensas sopii erinomaisesti osaksi pensasryhmää, aidanteeksi tai yksittäispensaaksi.

Morsionruusu menestyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Lajike viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset, hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Loppukesällä annettava vähätyppinen pk-lannoite vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Pensasta leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMorsionruusu Juhannusmorsian FinE 3L
Korkeus, cm150-200
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiRosa Pimpinellifolia-Ryhmä 'Juhannusmorsian'
Syysväripunaoranssi
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä3 litran astia
Taimityyppiastiataimi