Neilikkaruusu F.J. Grootendorst 3,5L
Tuotekoodi: TA703257004 EAN: 6417189257042

Neilikkaruusu F.J. Grootendorst 3,5L

Tuotekoodi: TA703257004 EAN: 6417189257042

Tuotekuvaus

Neilikkaruusu 'F.J. Grootendorst' on vanha ja tunnettu, hollantilaista alkuperää oleva lajike. Kukat ovat voimakkaasti kerrotut, pienet ja kauniin purppuranpunaiset. Kukkien terälehdet ovat koristeellisen ripsureunaiset. Lajike kukkii runsaasti heinäkuulta syksyyn. Kukat puhkeavat näyttäviin kukkaterttuihin. Kiulukoita ei pensaaseen muodostu ollenkaan. Versot ovat voimakkaan pystykasvuisia ja piikkisiä. Lehdistö on kauniin tummanvihreä. Lajike sopii yksittäispensaaksi ja ryhmiin tai kukkivaksi aidanteeksi.

Neilikkaruusu 'F.J. Grootendorst' menestyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Lajike viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset, hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Loppukesällä annettava vähätyppinen pk-lannoite vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Pensasta leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI

Ominaisuudet
TuoteNeilikkaruusu F.J. Grootendorst 3,5L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'F.J. Grootendorst'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessäastiakoko 3,5l
Taimityyppiastiataimi