Neilikkaruusu F.J. Grootendorst 3,5L
Tuotekoodi: TA703257004 EAN: 6417189257042

Neilikkaruusu F.J. Grootendorst 3,5L

Tuotekoodi: TA703257004 EAN: 6417189257042

Tuotekuvaus

Vanha neilikkaruusulajike 'F.J. Grootendorst' on pysty- ja hillittykasvuinen pensas. Voimakkaasti kerrottujen, pienten, tummanpunaisten kukkien terälehdet ovat kauniin ripsureunaiset. Neilikankukkia muistuttavia kukkia muodostuu suuriin ja näyttäviin terttuihin kesäkuusta pitkälle syksyyn. Kaunis pensas sopii hyvin ryhmiin, aidanteeksi ja yksittäispensaaksi.

Neilikkaruusu viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina neilikkaruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Neilikkaruusu leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteNeilikkaruusu F.J. Grootendorst 3,5L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'F.J. Grootendorst'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm