Puistoruusu Ilo 3L
Tuotekoodi: TA702252014 EAN: 6417189252146

Puistoruusu Ilo 3L

Tuotekoodi: TA702252014 EAN: 6417189252146

Tuotekuvaus

Puistoruusu 'Ilo' kukkii lämpimän roosanpunaisin, tuoksuvin, puolikerrotuin kukin. Kukinta alkaa kesäkuun lopulla ja kestää noin kuukauden. Kukkia voi puhjeta harvakseltaan vielä elokuussakin. Pensas on voimakaskasvuinen ja suurikokoinen. Versot ovat lähes piikittömät. FinE -tunnuksen saanut lajike on nopeakasvuinen ja talvenkestävä.

Puistoruusu 'Ilo' menestyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Lajike viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset, hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Loppukesällä annettava vähätyppinen pk-lannoite vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Hoitoleikkaukset tehdään keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuotePuistoruusu Ilo FinE 3L
Korkeus, cm150-200
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpuistoruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Ilo'
Syysvärikeltaoranssi
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapaleveäkasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 3l
Taimityyppiastiataimi