Ruusu Burgund 3 kpl/pkt
Tuotekoodi: TA75301038 EAN: 6417189301387

Ruusu Burgund 3 kpl/pkt

Tuotekoodi: TA75301038 EAN: 6417189301387

Tuotekuvaus

Ryhmäruusu 'Burgund' kukkii erittäin suurin, jalomuotoisin kukin. Loistavan viininpunaisissa, kerrotuissa kukissa on miellyttävä mieto tuoksu. Kukkanuput ovat hyvin tummat. Lehdistö on kauniin tummanvihreä. Lajikkeella on voimakas, hieman pensasmainen kasvutapa.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas ja salaojitettu. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut lannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut kannattaa suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.

Pakkauksessa on kolme esipakattua taimea.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteRuusu Burgund 3 kpl/pkt
Korkeus, cm60-90cm
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Burgund'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapensastava
Istutustiheys2,5 kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessä3kpl/pkt
Taimityyppiesipakattu