Ruusu Charming Cover 3,5L
Tuotekoodi: TA763261056 EAN: 6417189261568

Ruusu Charming Cover 3,5L

Tuotekoodi: TA763261056 EAN: 6417189261568

Tuotekuvaus

Ruusu 'Charming Cover' on maanpeitekäyttöön jalostettu, tiheäkasvuinen pensasruusu. Lajikkeen kukat ovat loistavan punaiset ja miedosti tuoksuvat. Kukinta on runsas ja kestää pitkään. Lehdet ovat kauniin kiiltävän vihreät. Pensas sopii ryhmäistutuksiin avoimille paikoille ja aurinkoisiin rinteiseen.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas ja salaojitettu. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut lannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut kannattaa suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.

Tuotepakkaus:

paino: 3,50 kg

Ominaisuudet
TuoteRuusu Charming Cover 3,5L
Korkeus, cm70
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämaanpeiteruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Charming Cover'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapatiheäkasvuinen, matala
Istutustiheys2-3 kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessä3,5 litran astia
Taimityyppiastiataimi