Ruusu Europeana 3 kpl/pkt
Tuotekoodi: TA75301005 EAN: 6417189301059

Ruusu Europeana 3 kpl/pkt

Tuotekoodi: TA75301005 EAN: 6417189301059

Tuotekuvaus

Ryhmäruusu 'Europeana' on upea punakukkainen tertturuusu. Melko suurissa, kerrannaisissa kukissa on miellyttävä mieto tuoksu. Lehdet ovat auettuaan kauniin punertavan sävyisiä ja myöhemmin kiiltävän tummanvihreitä. Pystykasvuinen ruusu sopii pensas- tai ruusuryhmiin ja kukkapenkkiin. Suojattuna ja syvään istutettuna lajikkeen talvenkesto on hyvä.

Kylmänarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas, kalkittu ja salaojitettu, sillä ryhmäruusu tekee juuret syvälle. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä uusien tieltä. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä sekä myöhemmin vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella auttaa arkoja ruusuja talvehtimaan. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Talvisuojaus esimerkiksi talvisuojaturpeella on suositeltavaa.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet

TuoteRuusu Europeana 3 kpl/pkt
Korkeus, cm50-60
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Europeana'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys2,5 kpl/m