Ruusu Fairy Dance 3,5L
Tuotekoodi: TA753261089 EAN: 6417189261896

Ruusu Fairy Dance 3,5L

Tuotekoodi: TA753261089 EAN: 6417189261896

Tuotekuvaus

Rentokasvuinen maanpeiteruusu 'Fairy Dance' kukkii jopa sadoin, kirkkaanpunaisin, kerrotuin kukin heinäkuulta syksyyn. Kukat ovat lähes tuoksuttomat. Leveäkasvuisen pensaan lehdistö on tiivis, terve ja kauniin kiiltävän vihreä. 'Fairy Dance' sopii hyvin maanpeittopensaaksi ryhmiin ja rinteisiin suojaisille paikoille.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas, kalkittu ja salaojitettu, sillä ryhmäruusu tekee juuret syvälle. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lisälannoittaa esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä pk-lannoitteella, joka auttaa arkoja ruusuja talvehtimaan. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut on suojattava talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.
Tuotepakkaus:

paino: 3,50 kg

Ominaisuudet
TuoteRuusu Fairy Dance 3,5L
Korkeus, cm50
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Fairy Dance' ('Red Fairy')
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheys2,5 kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessä3,5 litran astia
Taimityyppiastiataimi