Ruusu Friesia 3,5L
Tuotekoodi: TA753261006 EAN: 6417189261063

Ruusu Friesia 3,5L

Tuotekoodi: TA753261006 EAN: 6417189261063

Tuotekuvaus

Ryhmäruusu 'Friesia' on kaunis keltakukkainen tertturuusu. Matalahko lajike kukkii kerrotuin, voimakkaasti tuoksuvin kukin. Runsas kukinta kestää heinäkuulta syksyyn. Pystykasvuisella tertturuusulla on kauniit kiiltävän vihreät lehdet. 'Friesia' sopii hyvin pensas- ja ruusuryhmiin, sekä perennapenkkiin.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas, kalkittu ja salaojitettu, sillä ryhmäruusu kasvattaa juuria syvälle maahan. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, koska ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan istutuksen yhteydessä ja myöhemmin vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä uusien tieltä. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut peruslannoitetaan istutuksen yhteydessä ja myöhemmin vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lisäksi lannoittaa esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella, joka auttaa arkoja ruusuja talvehtimaan. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Talvisuojaus esimerkiksi talvisuojaturpeella on suositeltavaa.
Tuotepakkaus:

paino: 3,50 kg

Ominaisuudet

TuoteRuusu Friesia 3,5L
Korkeus, cm60-80
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Friesia'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys2,5 kpl/m