Ruusu Ingrid Bergman 3,5L
Tuotekoodi: TA753261038 EAN: 6417189261384

Ruusu Ingrid Bergman 3,5L

Tuotekoodi: TA753261038 EAN: 6417189261384

Tuotekuvaus

Ryhmäruusu 'Ingrid Bergman' kukkii erittän suurin, jalomuotoisin kukin. Samettisen tummanpunaisissa, kerrotuissa kukissa on miellyttävä mieto tuoksu. Lehdet ovat kauniin tummanvihreät. Lajike kukkii pitkään, heinäkuulta syksyyn. Pystykasvuinen ruusu kestää hyvin sadetta ja paahdetta.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas ja salaojitettu. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut lannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut kannattaa suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.

Tuotepakkaus:

paino: 3,50 kg

Ominaisuudet
TuoteRuusu Ingrid Bergman 3,5L
Korkeus, cm80
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Ingrid Bergman'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys2,5 kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessä3,5 litran astia
Taimityyppiastiataimi