Ruusu Lila Wunder 3,5L
Tuotekoodi: TA753261010 EAN: 6417189261100

Ruusu Lila Wunder 3,5L

Tuotekoodi: TA753261010 EAN: 6417189261100

Tuotekuvaus

Ryhmäruusu 'Lila Wunder' hurmaa upeilla tuoksuvilla kukillaan. Näyttävät lilanpunaiset kukat ovat suuret ja kerrotut. Lehdistö on kauniin tummanvihreä ja nahkamainen. Lajike on pystykasvuinen ja kasvaa noin 50-70 cm korkeaksi. Ryhmäruusu 'Lila Wunder' sopii ruusu- ja perennaryhmiin ja leikkokukaksi.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas ja salaojitettu. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut lannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut kannattaa suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.
Tuotepakkaus:

paino: 3,50 kg

Ominaisuudet
TuoteRuusu Lila Wunder 3,5L
Korkeus, cm50-70
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Lila Wunder'
Käyttötarkoituskoristekäyttö
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessäastiakoko 3,5L
Taimityyppiastiataimi