Ruusu Nina Weibull 3 kpl/pkt
Tuotekoodi: TA75301008 EAN: 6417189301080

Ruusu Nina Weibull 3 kpl/pkt

Tuotekoodi: TA75301008 EAN: 6417189301080

Tuotekuvaus

Tertturuusu 'Nina Weibull' on suosittu ja melko kestävä ryhmäruusulajike. Helakan tummanpunaisia, suuria ja kerrottuja kukkkia puhkeaa runsaasti heinäkuussa. Lajike kukkii pitkään, syksyyn saakka. Lehdet ovat kauniin kiiltävät ja tummanvihreät. Reheväkasvuinen ruusu sopii istutusalueille useamman taimen ryhmään, yksin ja muiden ruusujen, pensaiden ja perennojen kanssa.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas ja salaojitettu. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut lannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut kannattaa suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.

Pakkauksessa on kolme esipakattua taimea.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteRuusu Nina Weibull 3kpl/pkt
Korkeus, cm80
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Nina Weibull'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapareheväkasvuinen
Istutustiheys2,5 kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessä3kpl/pkt
Taimityyppiesipakattu