Tarhakurtturuusu Pohjolan Kuningatar FinE 3L
Tuotekoodi: TA702257010 EAN: 6417189257103

Tarhakurtturuusu Pohjolan Kuningatar FinE 3L

Tuotekoodi: TA702257010 EAN: 6417189257103

Tuotekuvaus

Tarhakurtturuusu 'Pohjolan Kuningatar' on siro- ja tiheäkasvuinen, venäläistä alkuperää oleva lajike. Pensas muistuttaa hansaruusua, mutta on hennompi ja pienilehtisempi. Tummanvioletinpunaiset kerrotut kukat tuoksuvat voimakkaasti kukinnan ollessa runsaimmillaan. Kukinta kestää muutaman viikon kesä-heinäkuussa. Kiulukoita muodostuu pensaaseen hyvin vähän. Lajike tekee jonkin verran juurivesoja. Tiiviin kasvutapansa ansiosta pensas sopii hyvin ryhmiin tai vapaasti kasvavaksi aidanteeksi.
Tarhakurtturuusu 'Pohjolan Kuningatar' on terve ja kestävä FinE -lajike.

Tarhakurtturuusu 'Pohjolan Kuningatar' menestyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Lajike viihtyy parhaiten hyvin vettä läpäisevässä ja ravinteikkaassa hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset, hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella, kukinnan turvaamiseksi, esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Loppukesällä annettava vähätyppinen pk-lannoite vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Kuivina kausina pensasta voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti tarhakurtturuusu kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Tarhakurtturuusu leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos. FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTarhakurtturuusu Pohjolan Kuningatar FinE 3L
Korkeus, cm150
Menestymisvyöhykkeet I-VII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Rugosa-Ryhmä 'Pohjolan Kuningatar'
Syysvärikeltainen
Käyttötarkoituskoriste, aidanne
Kasvutapamelko pystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 3L
Taimityyppiastiataimi