Ruusu The Fairy 3 kpl/pkt
Tuotekoodi: TA75301021 EAN: 6417189301219

Ruusu The Fairy 3 kpl/pkt

Tuotekoodi: TA75301021 EAN: 6417189301219

Tuotekuvaus

Ryhmäruusu 'The Fairy' kukkii pienin, vaaleanpunaisin, miedosti tuoksuvin kukin. Kukat avautuvat runsaisiin ja näyttäviin kukkaterttuihin. Kukinta kestää pitkään. Lehdet ovat pienet ja kauniin kiiltävän vihreät. Lajike on matala- ja tiheäkasvuinen, ja sopii hyvin maanpeittopensaaksi ryhmiin tai rinteisiin.

Talvenarka ryhmäruusu on melko vaativa kasvupaikan suhteen. Vartetun kasvin talvenkesto paranee ja kukinta pääsee oikeuksiinsa, kun kasvuolosuhteet ovat oikeanlaiset. Maan tulisi olla syvämultainen, ravinteikas ja salaojitettu. Hiekka- ja moreenimailla salaojitusta ei välttämättä tarvita. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä, sillä ruusu istutetaan niin, että varttamiskohta tulee 10-15 cm maanpinnan alapuolelle. Ruusun juurelle kannattaa lisätä multaa vuosittain, sillä maan painumisen myötä vartekohta voi tulla näkyviin. Ryhmäruusut kannattaa istuttaa hieman koholla olevaan penkkiin. Kasvupaikan tulee olla mahdollisimman aurinkoinen, lämmin ja suojainen.

Ryhmäruusujen taimet leikataan vuosittain keväällä. Heikot ja kuolleet versot poistetaan maata myöden ja vahvimmat leikataan 4-5 silmun yläpuolelta. Kukkineet kukat poistetaan kesällä muutaman päivän välein. Perusrungosta kasvavat villiversot on myös poistettava huolellisesti.

Ryhmäruusut lannoitetaan istutuksen yhteydessä ja vuosittain keväällä. Kasvukaudella voi lannoittaa lisäksi esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta on vältettävä. Heinä-elokuussa on suositeltavaa tehdä syyslannoitus vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Istutuksen yhteydessä ja kuivempina kausina ruusuja on kasteltava runsaasti. Ryhmäruusut kannattaa suojata talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella ja havuilla.

Pakkauksessa on kolme esipakattua taimea.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteRuusu The Fairy 3 kpl/pkt
Korkeus, cm40-80
Menestymisvyöhykkeet I-
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäryhmäruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'The Fairy'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapalamoava
Istutustiheys2,5 kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessä3kpl/pkt
Taimityyppiesipakattu