Tarhakurtturuusu Ritausma 3L
Tuotekoodi: TA702256040 EAN: 6417189256403

Tarhakurtturuusu Ritausma 3L

Tuotekoodi: TA702256040 EAN: 6417189256403

Tuotekuvaus

Tarhakurtturuusu 'Ritausma' on terve ja helppohoitoinen, latvialaista alkuperää oleva lajike. Kukat ovat hennon vaaleanpunaiset, kauniin puolikerrotut ja miedosti tuoksuvat. Kukinta jatkuu heinäkuulta syksyyn saakka. Kiulukoita muodostuu erittäin vähän. Pensas on voimakas- ja leveäkasvuinen. Pystyt versot kasvavat tiheästi. Lajike sopii hyvin pensasryhmiin, aidanteeksi ja yksittäispensaaksi.

Tarhakurtturuusu 'Ritausma' menestyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Lajike viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset, hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Loppukesällä annettava vähätyppinen pk-lannoite vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Pensasta leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTarhakurtturuusu Ritausma 3L
Korkeus, cm150
Menestymisvyöhykkeet I-IV(V)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Rugosa-Ryhmä 'Ritausma'
Syysvärikeltainen
Käyttötarkoituskoriste, aidanne
Kasvutapaleveäkasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 3l
Taimityyppiastiataimi