Tarhakurtturuusu Sointu FinE 3L
Tuotekoodi: TA702258004 EAN: 6417189258049

Tarhakurtturuusu Sointu FinE 3L

Tuotekoodi: TA702258004 EAN: 6417189258049

Tuotekuvaus

Tarhakurtturuusu 'Sointu' on terve ja kestävä FinE -lajike. Kauniin vaaleanpunaiset, myöhemmin lähes valkoiset, puolikerrannaiset, tuoksuvat kukat puhkeavat suuriin terttuihin. Pääkukinta alkaa Etelä-Suomessa kesäkuun lopulla ja jatkuu heinäkuun läpi. Etelässä kukinta toistuu vielä elo-syyskuussa. Kukkia muodostuu vanhoihin ja uusiin versoihin. Pyöreä- ja tiheäkasvuinen, kaunismuotoinen pensas sopii hyvin ryhmiin, aidanteeksi tai yksittäispensaaksi.

Tarhakurtturuusu 'Sointu' menestyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Lajike viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset, hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Loppukesällä annettava vähätyppinen pk-lannoite vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Pensasta leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTarhakurtturuusu Sointu FinE 3L
Korkeus, cm100-120
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Rugosa-Ryhmä 'Sointu'
Käyttötarkoituskoriste, aidanne
Kasvutapapyöreäkasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä3 litran astia
Taimityyppiastiataimi