Teresanruusu Therese Bugnet 3L
Tuotekoodi: TA702255006 EAN: 6417189255062

Teresanruusu Therese Bugnet 3L

Tuotekoodi: TA702255006 EAN: 6417189255062

Tuotekuvaus

Teresanruusu 'Thérèse Bugnet' on kanadalaista alkuperää oleva, helppohoitoinen ja kestävä ruusulajike. Pensas kukkii vaaleanpunaisin, voimakkaasti kerrotuin, tuoksuvin kukin. Kukinta alkaa heinäkuussa ja jatkuu usein syyskuuhun saakka. Kiulukoita pensaaseen ei kehity ollenkaan.
Pensas on tiheäkasvuinen ja hento-oksainen. Juurivesoja muodostuu vain vähän. Lehdet ovat kauniin vaaleanvihreät ja uudet versot voimakkaan punaiset. Piikkejä on lähinnä versojen alaosissa. Lajike sopii yksittäispensaaksi, pensasryhmiin ja aidanteeksi.

Teresanruusu 'Thérèse Bugnet' menestyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Lajike viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset, hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Loppukesällä annettava vähätyppinen pk-lannoite vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Pensasta leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia. Teresanruusu kestää myös täydellisen alasleikkuun.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTeresanruusu Therese Bugnet 3L
Korkeus, cm150-200
Menestymisvyöhykkeet I-VII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Rugosa-Ryhmä 'Thérèse Bugnet'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapaleveäkasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 3l
Taimityyppiastiataimi