Valamonruusu Splendens 3L
Tuotekoodi: TA702252000 EAN: 6417189252009

Valamonruusu Splendens 3L

Tuotekoodi: TA702252000 EAN: 6417189252009

Tuotekuvaus

Valamonruusu on Francofurtana-ryhmään kuuluva, helppohoitoinen ja kestävä kirkonruusu. Pensas kukkii loistavan pinkinpunaisin, lähes yksinkertaisin, tuoksuvin kukin. Kukinta ajoittuu kesä-elokuulle ja on erittäin runsas. Kukat puhkeavat edellisen vuoden versoihin. Kukinnan jälkeen pensaaseen muodostuu jonkin verran päärynänmuotoisia, oranssinvärisiä kiulukoita. Pensas on pystykasvuinen ja versot lähes piikittömät. Juurivesoja muodostuu paljon, joten pensas sopii parhaiten suureen pihaan tai paikkaan, jossa se saa rauhassa levitä.

Valamonruusu menestyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Lajike viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset, hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Loppukesällä annettava vähätyppinen pk-lannoite vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Valamonruusu leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteValamonruusu Splendens 3L
Korkeus, cm150-200
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpensasruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiRosa Francofurtana-Ryhmä 'Splendens'
Syysvärikeltainen
Käyttötarkoituskoriste, aidanne
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäastiakoko 3L
Taimityyppiastiataimi