Tyrni Tarmo hede FinE 3L
Tuotekoodi: TA502276015 EAN: 6417189276159

Tyrni Tarmo hede FinE 3L

Tuotekoodi: TA502276015 EAN: 6417189276159

Tuotekuvaus

Tyrni 'Tarmo' on alkuperältään kotimaista luonnonkantaa oleva FinE -lajike. Pensas on tiheä- ja pyöreäkasvuinen ja lehdistö kauniin hopeanhohtoinen. Versoissa on jonkun verran piikkejä. 'Tarmo' on hedelajike, joten se ei tee marjoja, mutta toimii tehokkaana pölyttäjänä emilajikkeille. Suurikokoinen, kaunis pensas on käyttökelpoinen myös koristekasvina. 'Tarmo' on kestävä versolaikkutautia vastaan.

Tyrnipensas tarvitsee paljon valoa, joten se kannattaa istuttaa aurinkoiselle paikalle. Maan suhteen tyrni on melko vaatimaton. Parhaiten pensas viihtyy hikevässä hiekkamultamaassa. Tyrni hyödyntää ilmassa olevaa typpeä juurinystyröissä sijaitsevien typensitojabakteerien avulla. Tämän vuoksi tyrnipensasta ei tarvitse lannoittaa typpipitoisilla lannoitteilla.
Varhain keväällä pensaasta voi leikata mahdolliset juurivesat, sekä kuivuneet ja vahingoittuneet oksat.

Kaksikotiset tyrnit jaetaan emi- ja hedelajikkeisiin. Marjoja tuottaakseen emilajikkeet tarvitsevat pölyttäjäksi hedelajikkeen. Yksi hedelajike pölyttää kolmesta neljään emipensasta.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteTyrni Tarmo hede FinE 3L
Korkeus, cm200-300
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiHippophae rhamnoides 'Tarmo'
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapyöreähkö
Istutustiheystaimiväli 2,5m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä3L astia
Taimityyppiastiataimi