Fiksu-ilmastorehut vähentävät lehmien metaanintuotantoa ja lisäävät hyvinvointia

Innovatiiviset Fiksu-ilmastorehut ovat uuden sukupolven tuotteita maidontuotannon ympäristövaikutusten pienentämiseen. Fiksu-rehut sisältävät tutkittuja raaka-aineratkaisuja lehmien metaanipäästöjen alentamiseen sekä tuottavuuden ja hyvinvoinnin parantamiseen. Metaani on tärkein märehtijöiden tuottama ilmastovaikutteinen kaasu.

Hankkijan Fiksu-ilmastorehut

Fiksu-ilmastorehut sisältävät rypsipuristetta, joka vähentää metaanin tuotantoa pötsissä. Hankkijan ja Luonnonvarakeskus Luken yhteiskokeessa sekä Helsingin yliopiston tutkimuksessa metaanin tuotanto vähentyi 15–20 % suomalaisella nurmisäilörehuruokinnalla, kun rypsirouhe korvattiin rypsipuristeella tai murskatulla rypsinsiemenellä. Luken ja Hankkijan kokeessa myös tuotetun maidon määrä lisääntyi ja ruokinnan hyötysuhde parani.

Fiksu-rehut sisältävät myös Hankkijan patentoimia luonnosta jalostettuja Progut® ja Progres® -rehuinnovaatioita. Ne tukevat eläinten hyvinvointia ja tuottavuutta.

Hiivavalmiste Progut on tutkimuksissa mm. parantanut nautojen rehuhyötysuhdetta ja lisännyt maitotuotosta.

Progres puolestaan on mullistava rehukeksintö, jonka teho perustuu pihkan resiinihappoihin. Tutkimuksissa on havaittu, että Progres on eheyttänyt suolen pintaa, hillinnyt tulehdusta sekä parantanut suolimikrobiston rakennetta. Hyvinvoiva suoli estää taudinaiheuttajien pääsyä elimistöön sekä tehostaa ravintoaineiden parempaa imeytymistä. Rehuhyötysuhteen, maitotuotoksen ja hyvinvoinnin paranemisella on edullinen vaikutus tuotannon kannattavuuteen ja ympäristöjalanjälkeen maitolitraa kohti.

Fiksu-rehujen koostumukset päivittyvät sitä mukaa, kun uusia tutkimustuloksia rehuaineiden tai lisäaineiden vaikutuksesta metaanintuotantoon valmistuu ja uusia vaikuttavia aineita hyväksytään rehukäyttöön.

rypsin kukat ja siemenet
Fiksu-ilmastorehut sisältävät rypsipuristetta, joka vähentää metaanin tuotantoa pötsissä.
pihkaa puussa
Progres on mullistava rehukeksintö, jonka teho perustuu pihkan resiinihappoihin.

Hankkijalla on oma, alan parhaista asiantuntijoista koostuva rehutuotekehitys

Hankkijan tutkimus ja tuotekehitys

Hankkijan rehutuotekehitys yhdessä kansainvälisen tutkimusverkostomme kanssa tuottaa aktiivisesti uutta tietotaitoa nautojen ruokintaan, uusia rehuratkaisuja ja kansainvälisesti merkittäviä rehuinnovaatioita. Hankkijan tuotekehityksen toiminnalle tunnusomaista on, että kaikille uusille innovaatioille on sekä tieteelliset perusteet että taloudellisesti kannattavat investointiperusteet.

Kotieläintilojen hyvinvointi ja menestyminen on meille Hankkijassa ensiarvoisen tärkeää. Meille ei riitä, että tuotamme tehtaissamme rehuja, vaan teemme sen niin hyvin kuin osaamme, ammattitaidolla ja intohimolla. Suomen johtavana rehuvalmistajana ja kansainvälisenä toimijana meille on tärkeää, että asiakaslupauksemme näkyy teoissamme jokaisena päivänä. Lupauksemme ydin on, että Hankkija on edelläkävijä, osaaja, luotettava kumppani ja vastuullinen toimija. Teemme sen minkä lupaamme!

Fiksu-ilmastorehut ovat osa Huomisen Hankkija -vastuullisuusohjelmaa

Huomisen Hankkija -vastuullisuusohjelma

Hankkija on ollut kasvun osaaja ja maataloustuotannon luottokumppani jo yli sadan vuoden ajan. Jotta meillä olisi vakaata ja turvattua kasvua tulevaisuudessakin, meillä on vastuullisuusohjelma Huomisen Hankkija.​ Se koostuu suurista ja pienistä teoista, joilla pyrimme kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Tavoitteemme on vähentää maataloustuotannosta johtuvien kasvihuonekaasujen määrää sekä olla mukana rakentamassa siirtymää fossiilisista polttoaineista uusiutuvien energiamuotojen käyttöön. Fiksu-ilmastorehut ovat osa Huomisen Hankkija -vastuullisuusohjelmaa.

Fiksu-ilmastorehusarjan tuotteet sisältävät tutkittuja raaka-aineratkaisuja lehmien metaanipäästöjen alentamiseen

Fiksu-Krossi, rakeinen täysrehutyyppinen täydennysrehu lypsylehmien ja muiden nautojen ilmastoystävälliseen ruokintaan.

Fiksu-Krono, rakeinen puolitiivistetyyppinen valkuaistäydennysrehu lypsylehmien ja muiden nautojen ilmastoystävälliseen ruokintaan.

Fiksu-Rypsi, vahva rypsirehu kaikkien märehtijöiden valkuaistäydennykseen. Alentaa metaanin tuotantoa pötsissä. Saatavissa rakeisessa tai mureisessa olomuodossa.