Pihasyreenin aitataimet 6 kpl/ltk
Tuotekoodi: TA352226035 EAN: 6417189226352

Pihasyreenin aitataimet 6 kpl/ltk

Tuotekoodi: TA352226035 EAN: 6417189226352

Tuotekuvaus

Perinteinen pihasyreeni on kaunis ja monikäyttöinen pensas. Juhannuksen aikoihin pihasyreenin versoihin puhkeavat miellyttävän tuoksuiset, vaaleansinililat kukat. Pensaan lehdet ovat herttamaiset ja kauniin vihreät. Tiheä ja voimakas juuristo muodostaa runsaasti juurivesoja. Pysty- ja jäykkähaarainen pihasyreeni kestää erittäin hyvin tuulta, joten se sopii hyvin suojaistutuksiin ja aidanteeksi.
Perinteisestä violetista pihasyreenistä löytyy useita kantoja joiden kukkien värin sävy voi vaihdella suuresti.

Pihasyreeni viihtyy parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla. Maan tulisi olla ravinteikas, tuore ja hyvin vettä läpäisevä.
Astioissa olevia aitataimia voi istuttaa läpi kesän. Aitataimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, siten että juurenniska jää maanpinnan yläpuolelle. Taimet kannattaa istuttaa loivaan kumpuun, jotta vesi ei jää seisomaan niiden juurelle maan painumisen myötä. Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.

Vapaasti kasvavaan aidanteeseen taimia voi istuttaa 2-3 kpl metrille. Säännöllisesti leikattavaan aitaan taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Syreenin kaunis kukinta pääsee parhaiten oikeuksiinsa vapaasti kasvavassa aidanteessa.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuotePihasyreenin aitataimet 6 kpl/ltk
Korkeus, cm300-400
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiSyringa vulgaris
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheysistutusväli noin 40-50 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessäkennossa 6 kpl, myyntikorkeus 20-30 cm
Taimityyppiastiataimi