Loistokärhö Mrs. N. Thompson
Tuotekoodi: TA373242040 EAN: 6417189242406

Loistokärhö Mrs. N. Thompson

Tuotekoodi: TA373242040 EAN: 6417189242406

Tuotekuvaus

Loistokärhö 'Mrs N. Thompson' kukkii yksinkertaisin violetein kukin. Kukat ovat suuria, halkaisijaltaan noin 12-17 cm. Terälehdissä on kaunis purppuranpunainen raita. Kukinta alkaa heinäkuussa ja jatkuu usein syksyyn saakka. Lajike sopii tuettavaksi esimerkiksi seinustalle säleikköön, obeliskiin tai pergolaan.

Loistokärhö tarvitsee lämpimän ja suojaisan kasvupaikan. Maan tulisi olla ravinteikas, tuore ja hyvin vettä läpäisevä. Loistokärhöt tarvitsevat paljon vettä ja ravinteita, joten taimia tulee kastella ja lannoittaa kasvukaudella tarpeen mukaan.

Loistokärhö istutetaan siten että juuripaakun pinta jää noin 15-30 cm syvyyteen. Kylmemmillä alueilla taimen voi istuttaa vieläkin syvempään. Istutuskuopan tulee olla riittävän syvä ja istutusmullan ravinteikasta ja kuohkeaa. Taimen voi istuttaa myös kohopenkkiin. Istutuksen yhteydessä taimen juurelle kannattaa levittää karkeaa hiekkaa joka suojaa herkkää tyveä liialta kosteudelta.

Keväällä kärhön versoja voi typistää leikkaamalla vahvan silmuparin yläpuolelta, noin 50-100 cm korkeudelta maan pinnasta. Heikot ja paleltuneet versot voi poistaa kokonaan. Vuosittaisella leikkaamisella kasvusto pysyy siistinä ja taimi elinvoimaisena. Loistokärhö 'Mrs N. Thompson' muodostaa kukat saman ja edellisen vuoden versoihin, joten versoja leikataan varovasti, jotta tulevan kesän kukinta olisi mahdollisimman runsas.

Tuotepakkaus:

paino: 1,00 kg

Ominaisuudet
TuoteLoistokärhö Mrs. N. Thompson
Korkeus, cm200-250
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnös
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiClematis 'Mrs N. Thompson'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapaköynnös
Istutustiheys1 kpl/m
AlkuperämaaEU
Taimen koko myytäessäastiakoko 1L
Taimityyppiastiataimi