Karviainen Hankkijan Herkku 3L
Tuotekoodi: TA502271004 EAN: 6417189271048

Karviainen Hankkijan Herkku 3L

Tuotekoodi: TA502271004 EAN: 6417189271048

Tuotekuvaus

Karviainen 'Hankkijan Herkku' on vanha suomalainen lajike. Marjat ovat vihertävän keltaisia, suuria, soikeita ja ohutkuorisia, maultaan herkullisen makeita. Runsas sato kypsyy melko aikaisin. Lajike on hyvin samankaltainen kuin 'Hinnonmäen Keltainen', mutta sen versoissa on vähemmän piikkejä. Rento-oksainen ja leveäkasvuinen pensas kannattaa tukea pensastuella. 'Hankkijan Herkku' kestää melko hyvin karviaishärmää.

Karviainen viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla, melko ravinteikkaassa, tuoreessa ja hyvin vettä läpäisevässä maassa. Karviaispensas muodostaa suuren juuriston, joka saa vettä ja ravinteita laajalta alueelta. Tämän vuoksi pensas kestää kuivuutta paremmin kuin esimerkiksi herukka, jonka juuristo on pienempi.
Karviaispensasta voi lannoittaa keväällä marjalannoitteella, joka parantaa pensaan sadontuotantoa ja kasvua. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta tulee välttää.

Karviaispensaan leikkaustarve on vähäinen. Muutaman vuoden välein pensaasta voi poistaa vanhimpia, heikosti satoa tuottavia versoja. Paras leikkausajankohta on varhain keväällä. Karviaispensas on melko hidaskasvuinen, joten etenkin pensaan nuoruusvaiheessa juuristoalue tulee pitää puhtaana rikkaruohoista.

Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKarviainen Hankkijan Herkku 3L
Korkeus, cm100
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes uva-crispa 'Hankkijan Herkku'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheys1 kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä3L astia
Taimityyppiastiataimi