Karviainen Hinnonmäen Keltainen 3L
Tuotekoodi: TA502271001 EAN: 6417189271017

Karviainen Hinnonmäen Keltainen 3L

Tuotekoodi: TA502271001 EAN: 6417189271017

Tuotekuvaus

Karviainen 'Hinnonmäen Keltainen' on satoisa ja kestävä lajike. Marjat ovat suuria, soikeita ja vihertävän keltaisia, maultaan makean happoisia. Malto on pehmeää ja herkullista. Sato kypsyy aikaisin ja sopii hyvin tuore- ja talouskäyttöön. Rento-oksainen ja leveäkasvuinen pensas kannattaa tukea pensastuella. Lajike kestää melko hyvin karviaishärmää.

Karviainen viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla, melko ravinteikkaassa, tuoreessa ja hyvin vettä läpäisevässä maassa. Karviaispensas muodostaa suuren juuriston, joka saa vettä ja ravinteita laajalta alueelta. Tämän vuoksi pensas kestää kuivuutta paremmin kuin esimerkiksi herukka, jonka juuristo on pienempi.
Karviaispensasta voi lannoittaa keväällä marjalannoitteella, joka parantaa pensaan sadontuotantoa ja kasvua. Loppukesällä tai alkusyksystä pensasta voi lannoittaa vähätyppisellä syyslannoitteella, joka vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Voimakasta typpilannoitusta tulee välttää.

Karviaispensaan leikkaustarve on vähäinen. Muutaman vuoden välein pensaasta voi poistaa vanhimpia, heikosti satoa tuottavia versoja. Paras leikkausajankohta on varhain keväällä.
Karviaispensas on melko hidaskasvuinen, joten etenkin pensaan nuoruusvaiheessa juuristoalue tulee pitää puhtaana rikkaruohoista.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKarviainen Hinnonmäen Keltainen 3L
Korkeus, cm100
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes uva-crispa 'Hinnonmäen Keltainen'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2 m
AlkuperämaaFI
Taimen koko myytäessä3L astia
Taimityyppiastiataimi