Mustaherukka Mortti 2L
Tuotekoodi: TA502272010 EAN: 6417189272106

Mustaherukka Mortti 2L

Tuotekoodi: TA502272010 EAN: 6417189272106

Tuotekuvaus

Mustaherukka 'Mortti' on myöhäinen, runsassatoinen, terve ja kestävä FinE -lajike. Erittäin aromikkaat, voimakkaan makuiset marjat ovat suuria ja melko paksukuorisia. Marjat sopivat hyvin pakastukseen ja tuorekäyttöön. Pensas on hyvin pystykasvuinen.

Mustaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai huonosti kasvavalle pienelle taimelle kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen mustaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimisessa.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua ja aiheuttaa lamoavakasvuisuutta.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet
TuoteMustaherukka Mortti 2L
Korkeus, cm100-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes nigrum 'Mortti'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m