Pensasmustikka Arto FinE 2L
Tuotekoodi: TA502280005 EAN: 6417189280057

Pensasmustikka Arto FinE 2L

Tuotekoodi: TA502280005 EAN: 6417189280057

Tuotekuvaus

Tarhapensasmustikka 'Arto' on satoisa ja kestävä FinE -lajike. Marjat ovat suuria, sinisiä ja vaalean vahapinnan peittämiä. Hapokkaan aromikkaat marjat ovat maukkaimpia pensasmustikoitamme. Marjat sopivat hyvin pakastukseen ja tuorekäyttöön. Pensas on korkea ja voimakaskasvuinen.

Pensasmustikka viihtyy parhaiten kuohkeassa, humuspitoisessa ja happamassa hietamultamaassa. Paras kasvupaikka on aurinkoinen, suojaisa ja lämmin. Useamman pensaan välille on jätettävä riittävästi tilaa, jotta ne eivät kasvaessaan varjosta toisiaan.

Pensasmustikka ei tarvitse voimakasta lannoitusta. Keväisin mustikan taimia voi lannoittaa esimerkiksi havuille ja rodoille tarkoitetuilla lannoitteilla. Jos kukinta on runsasta, voi pensasta lisälannoittaa kevyesti heti kukinnan jälkeen. Pitkinä ja kuivina jaksoina pensaita kannattaa kastella, jotta sadosta muodostuu herkullinen ja runsas.

Pensasmustikoita leikataan varoen. Kuolleet oksat voi poistaa kokonaan ja vahingoittuneet leikata terveeseen osaan asti. Vanhemmista pensaista voi poistaa vuosittain 2-3 vanhinta, huonosti satoa tuottavaa versoa.
Pensaat kannattaa suojata talveksi jyrsijöiltä.

Mustikat hyötyvät ristipölytyksestä, joten on suositeltavaa istuttaa aina kahta eri lajiketta lähekkäin. Ristipölytys parantaa huomattavasti satoa ja vaikuttaa marjojen kokoon.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Ominaisuudet
TuotePensasmustikka Arto FinE 2L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiVaccinium Angustifolium-Ryhmä 'Arto'
Satoaikaelokuu
Syysväripunainen
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystyhkö
Istutustiheys1kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä2 litran astia
Taimityyppiastiataimi