Pensasmustikka Patriot 2L
Tuotekoodi: TA502280009 EAN: 6417189280095

Pensasmustikka Patriot 2L

Tuotekoodi: TA502280009 EAN: 6417189280095

Tuotekuvaus

Pensasmustikka 'Patriot' on runsassatoinen ja reheväkasvuinen lajike. Mustikat ovat erityisen suuria, voimakasaromisia ja maukkaita. Sato kypsyy aikaisin. Runsaan kukinnan ja kauniin syysvärin ansiosta 'Patriot' -mustikkapensas sopii hyvin myös koristepensaaksi.

Pensasmustikka viihtyy parhaiten kuohkeassa, humuspitoisessa ja happamassa hietamultamaassa. Paras kasvupaikka on aurinkoinen, suojaisa ja lämmin. Useamman pensaan välille on jätettävä riittävästi tilaa, jotta ne eivät kasvaessaan varjosta toisiaan.

Pensasmustikka ei tarvitse voimakasta lannoitusta. Keväisin mustikan taimia voi lannoittaa esimerkiksi havuille ja rodoille tarkoitetuilla lannoitteilla. Jos kukinta on runsasta, voi pensasta lisälannoittaa kevyesti heti kukinnan jälkeen. Pitkinä ja kuivina jaksoina pensaita kannattaa kastella, jotta sadosta muodostuu herkullinen ja runsas.

Pensasmustikoita leikataan varoen. Kuolleet oksat voi poistaa kokonaan ja vahingoittuneet leikata terveeseen osaan asti. Vanhemmista pensaista voi poistaa vuosittain 2-3 vanhinta, huonosti satoa tuottavaa versoa.
Pensaat kannattaa suojata talveksi jyrsijöiltä.

Mustikat hyötyvät ristipölytyksestä, joten on suositeltavaa istuttaa aina kahta eri lajiketta lähekkäin. Ristipölytys parantaa huomattavasti satoa ja vaikuttaa marjojen kokoon.

Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI

Ominaisuudet
TuotePensasmustikka Patriot 2L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiVaccinium corymbosum 'Patriot'
Satoaikaelokuu
Syysväripunainen
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapaleveähkökasvuinen
Istutustiheys1kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä2 litran astia
Taimityyppiastiataimi