Pensasmustikka North Blue FinE 2L
Tuotekoodi: TA502280001 EAN: 6417189280019

Pensasmustikka North Blue FinE 2L

Tuotekoodi: TA502280001 EAN: 6417189280019

Tuotekuvaus

Tarhapensasmustikka 'North Blue' on runsassatoinen, terve ja kestävä FinE -lajike. Mustikat ovat erityisen suuria ja maukkaita. Sato kypsyy elo-syyskuussa ja sopii hyvin tuorekäyttöön. Pensas on melko matala ja hillittykasvuinen.

Pensasmustikka viihtyy parhaiten kuohkeassa, humuspitoisessa ja happamassa hietamultamaassa. Paras kasvupaikka mustikalle on aurinkoinen, suojaisa ja lämmin. Useamman mustikkapensaan välille on jätettävä riittävästi tilaa, jotta ne eivät kasvaessaan varjosta toisiaan.

Pensasmustikka ei tarvitse voimakasta lannoitusta. Keväisin mustikan taimia voi lannoittaa esimerkiksi havuille ja rodoille tarkoitetuilla lannoitteilla. Jos kukinta on runsasta, voi pensasta lisälannoittaa kevyesti heti kukinnan jälkeen. Pitkinä ja kuivina jaksoina pensaita kannattaa kastella, jotta sadosta muodostuu herkullinen ja runsas.

Pensasmustikoita leikataan varoen. Kuolleet oksat voi poistaa kokonaan ja vahingoittuneet leikata terveeseen osaan asti. Vanhemmista pensaista voi poistaa vuosittain 2-3 vanhinta, huonosti satoa tuottavaa versoa.
Pensaat kannattaa suojata talveksi jyrsijöiltä.

Mustikat hyötyvät ristipölytyksestä, joten on suositeltavaa istuttaa aina kahta eri lajiketta lähekkäin. Ristipölytys parantaa huomattavasti satoa ja vaikuttaa marjojen kokoon.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 2,00 kg

Valmistusmaa: SUOMI

Ominaisuudet
TuotePensasmustikka North Blue FinE 2L
Korkeus, cm50-100
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiVaccinium Angustifolium-Ryhmä 'North Blue'
Satoaikaelokuu
Syysväripunainen
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapaleveähkökasvuinen
Istutustiheys1kpl/m
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä2 litran astia
Taimityyppiastiataimi