Punaherukka Jonkheer van Tets 3L
Tuotekoodi: TA502274001 EAN: 6417189274018

Punaherukka Jonkheer van Tets 3L

Tuotekoodi: TA502274001 EAN: 6417189274018

Tuotekuvaus

Punaherukka 'Jonkheer Van Tets' on hollannista kotoisin oleva lajike. Suuret ja makeanhappoiset marjat ovat kiinni pitkissä tertuissa. Sato kypsyy hieman 'Punaista Hollantilaista' aiemmin ja sopii hyvin tuorekäyttöön tai mehun valmistukseen. Pensas on jäykkäoksainen ja pystykasvuinen.

Punaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, hyvin vettä läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen punaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuotePunaherukka Jonkheer van Tets 3L
Korkeus, cm100-150cm
Menestymisvyöhykkeet I-III(IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes rubrum 'Jonkheer van Tets'
Satoaikaheinä-, elokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m