Punaherukka Punainen Hollantilainen rungollinen 4L
Tuotekoodi: TA502274006 EAN: 6417189274063

Punaherukka Punainen Hollantilainen rungollinen 4L

Tuotekoodi: TA502274006 EAN: 6417189274063

Tuotekuvaus

Punaherukka 'Punainen Hollantilainen' on vanha eurooppalainen lajike. Keskikokoiset, lyhyissä tertuissa olevat marjat ovat voimakasaromiset ja kirpeän happamat. Marjat sopivat hyvin mehun valmistukseen, hyytelöihin ja pakastukseen. Runsas sato kypsyy melko myöhään. Pensas on pysty- ja reheväkasvuinen, kookas ja talvenkestävä. Rungollinen taimi sopii hyvin pieneenkin pihaan, esimerkiksi ryhmään muiden kasvien kanssa tai vaikka viljelylaatikkoon.

Punaherukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadonkorjuun jälkeen punaherukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua. Rungollinen pensas on tuettava hyvin, sillä latvuksesta tulee sadon myötä painava.

Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet

TuotePunaherukka Punainen Hollantilainen rungollinen 4L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-V(VI)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes rubrum 'Punainen Hollantilainen'
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys0,5 kpl/m