Kartanoruusu Pikkala FinE 3L
Tuotekoodi: TA702250005 EAN: 6417189250050

Kartanoruusu Pikkala FinE 3L

Tuotekoodi: TA702250005 EAN: 6417189250050

Tuotekuvaus

Kartanoruusu ’Pikkala’ on matalakasvuinen, kauniisti kukkiva pensasruusu. Pensas kukkii voimakkaasti tuoksuvin, puolikerrannaisin, hempeän aniliinin punaisin kukin heinäkuun loppupuolella. Kasvutapa on rennohko ja versot tiheäpiikkiset. Lehdet ovat pienet ja keskivihreät. Kartanoruusu 'Pikkala' on FinE-lajike.

Kartanoruusu 'Pikkala' menestyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Lajike viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset, hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella esimerkiksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Loppukesällä annettava vähätyppinen pk-lannoite vahvistaa uusia versoja ja silmuja. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Kartanoruusu 'Pikkala' leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Lyhenne FinE tulee sanoista Finnish Elite. Tunnuksella varustetut kasvit on lisätty ilmastonkestävyydeltään ja käyttöominaisuuksiltaan tutkituista ja tautitestatuista emokasveista. FinE®-kasvit ovat pitkän tutkimus- ja valintatyön ja osaavan taimituotannon tulos.
FinE®-tunnus myönnetään tarkoin valituille koristekasveille ja marja- ja hedelmälajikkeille.
Tuotepakkaus:

paino: 3,00 kg

Ominaisuudet
TuoteKartanoruusu Pikkala FinE 3L
Korkeus, cm50-100
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpuistoruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Pikkala'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutaparentokasvuinen
Istutustiheystaimiväli 80-90 cm
AlkuperämaaSuomi
Taimen koko myytäessä3 litran astia
Taimityyppiastiataimi