Köynnösruusu Lykkefund 3,5L
Tuotekoodi: TA703257019 EAN: 6417189257196

Köynnösruusu Lykkefund 3,5L

Tuotekoodi: TA703257019 EAN: 6417189257196

Tuotekuvaus

Köynnösruusu 'Lykkefund' on tarhahelenanruusuihin kuuluva näyttävä lajike. Voimakaskasvuisella ruusulla on kauniin kermanvalkoiset, puolikerrotut kukat suurissa tertuissa. Lehdet ovat tummanvihreät ja kauniin kiiltävät. Lajiketta kutsutaan myös hunajaruusuksi sen miellyttävän voimakkaan tuoksun vuoksi. Pitkään kestävä kukinta ajoittuu kesä-heinäkuulle.

Köynnösruusu viihtyy parhaiten lämpimällä, aurinkoisella ja suojaisalla paikalla. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevä, kalkittu, ravinteikas ja syvämultainen. Köynnösruusun taimi istutetaan siten, että vartekohta tulee ainakin 15 cm syvyyteen. Istutuskuopan pohja tulee salaojittaa, etenkin jos pohjamaa on savea. Ruusupenkin olisi hyvä olla hieman koholla maanpinnasta.

Istutuksen yhteydessä heikot ja kuivuneet versot leikataan kokonaan pois ja vahvimmat versot leikataan 8-10 silmun yläpuolelta. Keväisin hennot ja vahingoittuneet oksat poistetaan, mutta muuten taimi saa kasvaa vapaasti. Kasvukauden aikana kukkineet kukat voi poistaa uusien tieltä.

Köynnösruusu peruslannoitetaan keväisin, sekä istutuksen yhteydessä. Kasvukauden aikana annetaan lisälannoitusta ja huolehditaan kastelusta tarpeen mukaan. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Heinä-elokuun vaihteessa on suositeltavaa antaa vähätyppistä syyslannoitetta, joka auttaa ruusua talvehtimaan.

Köynnösruusu on suojattava talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella. Turvekerros levitetään ruusun juurelle, kun maa on routaantunut. Tarvittaessa suojaa voi lisätä syksyn edetessä. Köynnöksen voi laskea alas tuesta ja suojata versot ilmavasti esimerkiksi puukehikon ja pudonneiden lehtien tai pakkaspeitteen avulla. Keväällä versot nostetaan ylös ja kiinnitetään uudelleen tukeen. Pakkaspeitteellä ruusun voi suojata myös kehikkoon, jolloin sitä ei tarvitse laskea alas.

Tuotepakkaus:

paino: 4,00 kg

Ominaisuudet

TuoteKöynnösruusu Lykkefund 3,5L
Korkeus, cm100-150
Menestymisvyöhykkeet I-III (IV)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnösruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa Helenae-Ryhmä 'Lykkefund'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys1,2 kpl/m