EKM-Krono irto

Tuotekoodi: 2813

Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.

  • Nostaa maidon pitoisuuksia
  • Runsaasti laadukasta rypsin ohitusvalkuaista
  • Täydentää kotoista viljaa pötsiystävällisellä maissilla
  • Reilu annos kovaa, kaikkein tehokkaimmin maitorasvaksi siirtyvää rasvaa
  • Suojaravintoaineita hedelmällisyyden tueksi
 

Objekt beskrivning

EKM-Krono har planerats för att stärka mjölkens halter utan att pruta på avkastningen. För höga halter krävs rikligt med energi och aminosyror, så en hög EKM-produktion förutsätter ett stort foderintag och förstklassiga foder. Med EKM-Krossi får foderstaten tillräckligt energi och protein för höga halter och hög produktion.
Egenskaper
ProduktEKM-Krono irto
Formrae
AnvändningsmålPuolitiiviste pitoisuuksien tavoitteluun
Innehållamm. maissi, kova rasva, sooda, propyleeniglykoli, biotiini
KonceptVahvat pitoisuudet, Hidas tärkkelys, Matala tärkkelys
Omsättbar energi, MJ/kg ts12,8
Råprotein, % ts27,4
Bruksanvisning
EKM-Krono är ett proteintillskottsfoder som stärker mjölkens halter. Används vid sidan av spannmål, ensilage och mineralfoder. Tabellen nedan innehåller exempel på bruksrekommendationer vid separat utfodring

kg/dagkg/dagkg/dagkg/dag
Mjölkproduktion 20 30 40 50
EKM-Krono 2 4 6 8
Spannmål 4 6 8 10
Lypsy-Hertta 0,2 0,15 0,15 0,15
Ensilage fritt

Be din utfodringsspecialist om en optimerad utfodringsplan för din gård alltid i samband med att fodren tas i bruk och ensilaget byts.

Tehokas valkuaisen hyväksikäyttö

Maidon valkuaispitoisuuteen ja korkeaan tuotokseen tarvitaan riittävää aminohappojen eli OIV-valkuaisen saantia sekä riittävää verensokeritasoa laktoosin valmistusta varten. Maidontuotantoon tarvittava OIV koostuu pötsin tuottamasta mikrobivalkuaisesta ja rehuaineiden ohitusvalkuaisesta. EKM-Krono sisältää runsaasti laadukasta rypsin ohitusvalkuaista. Pötsin mikrobiproteiinituotanto vahvistuu riittävällä ja tasapainoisella väkirehuruokinnalla. Tehokas mikrobivalkuaisen ja verensokerin tuotanto EKM-Kronolla perustuu kotimaisiin viljoihin, joita täydennetään energiavahvalla, pötsiystävällistä tärkkelystä sisältävällä maissilla sekä propionihappoa muodostavilla rehuaineilla kuten leike ja propyleeniglykoli. Hyvä ja tasainen verensokeritaso on myös edellytys runsaalle syönnille ja hyvälle hedelmällisyydelle.

Korkeat pitoisuudet litratuotoksesta tinkimättä

EKM-Krono sisältää rasvoja maitorasvan lähtöaineeksi. Noin puolet maitorasvasta muodostetaan täydennysrehun rasvoista. Eri pituiset rehujen rasvahapot toimivat elimistössä eri tavoin. EKM-Kronossa on reilu annos kovaa, kaikkein tehokkaimmin maitorasvaksi siirtyvää rasvaa. Sen lisäksi siinä on sopivassa suhteessa pehmeää kasviöljyä, joka turvaa terveyttä ja hyvää hedelmällisyyttä.

Maitorasvan tuottamisen kannalta on tärkeää myös se, että EKM-Krono on pötsiystävällinen, sillä merkittävä maitorasvan lähde on rehujen sulava kuitu sekä siitä syntyvät pötsin käymistuotteet. Niistä rakennetaan utareessa noin puolet maidon rasvasta. Näin ollen säilörehun korkea NDF-pitoisuus, hyvä sulavuus ja hyvä käymislaatu tehostavat maitorasvan tuotantoa. Kuidun sulatus on tehokkainta silloin, kun pötsin pH on korkea ja tasainen. EKM-Krono on suunniteltu tasapainottamaan pötsiä ja tukemaan mahdollisimman tehokasta kuidun sulatusta. Sen vuoksi sen avulla voidaan vahvistaa korkean maitorasvan tuotantoa myös siltä osin, joka rakennetaan utareessa.

Hedelmällisyys turvattu

Myös kivennäisten, hivenaineiden ja vitamiinien riittävä saanti on välttämätöntä terveyden ja hyvän syönnin turvaamiseksi. Erityisen tärkeitä ne ovat korkeatuottoisille lehmille. EKM-Kronossa on lisätty reilusti näitä suojaravintoaineita. EKM-Kronossa on myös orgaanista seleeniä, kuparia, sinkkiä ja mangaania, jotka varmistavat terveydelle tärkeiden hivenaineiden hyvää imeytymistä kaikissa olosuhteissa.