Hyvä väkirehu nostaa maidon pitoisuuksia ja tuotosta. Kannattaako siihen investoida?

Jos lypsykarjatilasi nykyinen väkirehu vaihdettaisiin EKM-pitoisuusrehuun ja karjan EKM-tuotos nousisi +1 kg/lehmä/päivä, maitotulo nousisi noin 0,54 €/lehmä/päivä. Jos käyttämäsi täysrehuannos on 10 kg/pv, EKM-pitoisuusrehu saisi olla maksimissaan 55 €/tn kalliimpi. Vastaavasti EKM-robottirehu, jonka annos on keskimäärin 3,5 kg/päivä, saisi maksaa maksimissaan 150 €/tn enemmän kuin nykyinen rehusi. Jos nykyisen ja uuden EKM-pitoisuusrehun kustannusero on tätä pienempi tai EKM-tuotoksen nousu on suurempaa, maidontuotannon kannattavuutesi paranee kohisten. Toimiva EKM-pitoisuusrehu voikin olla yllättävän kannattava investointi!

EKM-pitoisuusrehuissa on takana paljon tuotekehitystä

EKM-pitoisuusrehut on suunniteltu vahvistamaan maidon pitoisuuksia ja tukemaan hyvää tuotosta. Niiden avulla voidaan lisätä maidosta saatavaa tuottoa ja samalla turvata lehmien terveyttä, tiinehtyvyyttä ja kestävyyttä.

EKM-pitoisuustuotteet sisältävät tehokkaasti maitoon siirtyvää kovaa rasvaa. Lisäksi niissä on sopivassa suhteessa pehmeää kasviöljyä, joka turvaa terveyttä ja hyvää hedelmällisyyttä. Rehun rasvojen lisäksi lehmä pystyy rakentamaan maitorasvaa myös kuidun hajoamistuotteista. Siksi EKM-rehut on suunniteltu tasapainottamaan pötsiä ja tukemaan mahdollisimman tehokasta kuidun sulatusta. Tuotteiden avulla maitorasvan tuotanto vahvistuu luonnollisesti ja monipuolisesti.

Maidon valkuaispitoisuuteen ja korkeaan tuotokseen tarvitaan OIV-valkuaista ja verensokeria. EKM-pitoisuusrehut sisältävät laadukasta rypsin ohitusvalkuaista. Lisäksi tuotteiden koostumus vahvistaa mikrobivalkuaisen ja verensokerin tuotantoa. Niissä on kotimaisia viljoja täydennettynä pötsiystävällisellä maissilla ja muilla propionihappoa tuottavilla rehuaineilla, kuten leikkeellä ja propyleeniglykolilla. EKM-pitoisuusrehut tukevat hyvää syöntiä ja hedelmällisyyttä.

EKM-tuoteperheeseen kuuluu kaksi täysrehua, puolitiiviste ja houkutusrehu robotille. Näistä löytyy hyvä vaihtoehto useimmille tiloille. Voimme suunnitella myös Sopivarehun, jossa on samat tuotanto-ominaisuudet tilan omien rehujen ja tavoitteiden mukaan räätälöitynä.

Hintaesimerkki on laskettu 1.1.2023 voimassa olleilla maidonhinnoilla ja +1 kg EKM-tuotoksen nousu on saatu aikaan +0,1 % korkeammalla rasvapitoisuudella, +0,1 % korkeammalla valkuaispitoisuudella ja +0,4 kilolla lisää maitoa.

Ota yhteyttä:

Hankkijan ruokinta-asiantuntijat ovat alan parhaita nautojen ruokinnan osaajia. Ruokinnan suunnittelua toteutetaan karjatiloilla tarkasti eri tuotosvaiheiden eläinten ruokinnalliset tarpeet täyttäen ja yliruokintaa välttäen. Jätä yhteydenottopyyntö tai katso alueesi ruokinta-asiantuntija:

Nautojen ruokinta-asiantuntijoiden yhteystiedot