EKM-Krono irto

Tuotekoodi: 2813

Rekisteröityneet tiliasiakkaat voivat ostaa tuotteen myös verkkokaupasta.

  • Nostaa maidon pitoisuuksia
  • Runsaasti laadukasta rypsin ohitusvalkuaista
  • Täydentää kotoista viljaa pötsiystävällisellä maissilla
  • Reilu annos kovaa, kaikkein tehokkaimmin maitorasvaksi siirtyvää rasvaa
  • Suojaravintoaineita hedelmällisyyden tueksi
 

Tuotekuvaus

EKM-Krono on suunniteltu maidon pitoisuuksien vahvistamiseen, tuotoksesta tinkimättä. Maidon hyvät pitoisuudet tarvitsevat runsaasti energiaa ja aminohappoja, joten korkea EKM-tuotos edellyttää runsasta syöntiä ja laadukkaita rehuja. EKM-Kronon avulla ruokintaan saadaan riittävästi energiaa ja valkuaista vahvoihin pitoisuuksiin ja korkeaan tuotokseen.

Ominaisuudet
TuoteEKM-Krono irto
Olomuotorae
KäyttökohdePuolitiiviste pitoisuuksien tavoitteluun
Sisältäämm. maissi, kova rasva, sooda, propyleeniglykoli, biotiini
KonseptitVahvat pitoisuudet, Hidas tärkkelys, Matala tärkkelys
Muuntokelpoinen energia, MJ/kg ka12,8
Raakavalkuainen, % ka27,4
Käyttöohje
EKM-Krono on maidon pitoisuuksia vahvistava valkuaistäydennysrehu. Käytetään viljan, säilörehun ja kivennäisrehun ohella. Oheisessa taulukossa esimerkki erillisruokinnan käyttösuosituksista

kg/pvkg/pvkg/pvkg/pv
Maitotuotos 20 30 40 50
EKM-Krono 2 4 6 8
Vilja 4 6 8 10
Lypsy-Hertta 0,2 0,15 0,15 0,15
Säilörehua vapaasti

Pyydä tilallesi optimoitu ruokintasuunnitelma aina rehujen käyttöönoton yhteydessä ja säilörehujen vaihtuessa ruokinta-asiantuntijaltasi.

Tehokas valkuaisen hyväksikäyttö

Maidon valkuaispitoisuuteen ja korkeaan tuotokseen tarvitaan riittävää aminohappojen eli OIV-valkuaisen saantia sekä riittävää verensokeritasoa laktoosin valmistusta varten. Maidontuotantoon tarvittava OIV koostuu pötsin tuottamasta mikrobivalkuaisesta ja rehuaineiden ohitusvalkuaisesta. EKM-Krono sisältää runsaasti laadukasta rypsin ohitusvalkuaista. Pötsin mikrobiproteiinituotanto vahvistuu riittävällä ja tasapainoisella väkirehuruokinnalla. Tehokas mikrobivalkuaisen ja verensokerin tuotanto EKM-Kronolla perustuu kotimaisiin viljoihin, joita täydennetään energiavahvalla, pötsiystävällistä tärkkelystä sisältävällä maissilla sekä propionihappoa muodostavilla rehuaineilla kuten leike ja propyleeniglykoli. Hyvä ja tasainen verensokeritaso on myös edellytys runsaalle syönnille ja hyvälle hedelmällisyydelle.

Korkeat pitoisuudet litratuotoksesta tinkimättä

EKM-Krono sisältää rasvoja maitorasvan lähtöaineeksi. Noin puolet maitorasvasta muodostetaan täydennysrehun rasvoista. Eri pituiset rehujen rasvahapot toimivat elimistössä eri tavoin. EKM-Kronossa on reilu annos kovaa, kaikkein tehokkaimmin maitorasvaksi siirtyvää rasvaa. Sen lisäksi siinä on sopivassa suhteessa pehmeää kasviöljyä, joka turvaa terveyttä ja hyvää hedelmällisyyttä.

Maitorasvan tuottamisen kannalta on tärkeää myös se, että EKM-Krono on pötsiystävällinen, sillä merkittävä maitorasvan lähde on rehujen sulava kuitu sekä siitä syntyvät pötsin käymistuotteet. Niistä rakennetaan utareessa noin puolet maidon rasvasta. Näin ollen säilörehun korkea NDF-pitoisuus, hyvä sulavuus ja hyvä käymislaatu tehostavat maitorasvan tuotantoa. Kuidun sulatus on tehokkainta silloin, kun pötsin pH on korkea ja tasainen. EKM-Krono on suunniteltu tasapainottamaan pötsiä ja tukemaan mahdollisimman tehokasta kuidun sulatusta. Sen vuoksi sen avulla voidaan vahvistaa korkean maitorasvan tuotantoa myös siltä osin, joka rakennetaan utareessa.

Hedelmällisyys turvattu

Myös kivennäisten, hivenaineiden ja vitamiinien riittävä saanti on välttämätöntä terveyden ja hyvän syönnin turvaamiseksi. Erityisen tärkeitä ne ovat korkeatuottoisille lehmille. EKM-Kronossa on lisätty reilusti näitä suojaravintoaineita. EKM-Kronossa on myös orgaanista seleeniä, kuparia, sinkkiä ja mangaania, jotka varmistavat terveydelle tärkeiden hivenaineiden hyvää imeytymistä kaikissa olosuhteissa.