Yaran lannoitelaskurilla parhaat ravinneratkaisut nurmille

lannoitetta käsissä
Oma Yara Lannoitelaskuri
Lannoitelaskurin löydät Oma Yarasta.

Yaran lannoitusohjelmat ovat siirtyneet digiaikaan ja voit tarkistaa parhaan lannoitusratkaisun satoisille nurmilohkoillesi Oma Yaran Lannoitelaskurista.

Yaran lannoitusohjelmien toimivuus on testattu kolmen vuoden ajan noin sadalla suomalaisella nurmilohkolla. Kolmen vuoden aikana lannoitusohjelmien keskiarvosato oli noin 9 t kg ka/ha minkä lisäksi nurmirehun laatu oli optimaalinen. Luken tutkijat tarkastivat pilottitiloilta kerätyn suuren tulosaineiston ja totesivat typen ja fosforin käytön olleen tehokasta.

Suuren ja laadukkaan nurmisadon lisäksi lannoitusohjelmilla halutaan varmistaa tehokas karjanlannan ravinteiden käyttö sekä apilapitoisten nurmiseosten lannoituksen optimointi. Nurmien tarpeen mukaisilla lannoitusratkaisuilla varmistetaan tehokas ravinteiden käyttö ja peltomaan viljavuuden säilyminen.

Valitse Lannoitelaskurista 'nurmisäilörehu' ja saat näkyville alla olevan valikon. Lannoitussuositukset kannattaa etsiä tilan yleisimmille peltotyypeille ja tarkastella, mitkä lannoitevaihtoehdot sopivat tilallesi parhaiten. Myös karjanlannan käytön eri vaihtoehtoja kannattaa testata Lannoitelaskurissa.

Laskuri tarjoaa kolme lannoitevaihtoehto per nurmisato. Valitse tilan lannoitevalikoimaan sopivimmat ja varmista ettei typen ja fosforin raja-arvot ylity.

Apilapitoisten nurmien osalta huomioi, että suositukset on tehty apilapitoisille nurmille, joissa apila on talvehtinut hyvin. Mikäli ensimmäisessä sadossa apilaa ei ole, tulee toinen ja kolmas sato lannoittaa heinän typentarpeen mukaan.

Lue lisäksi huomiot ja ohjeteksti, ne auttavat optimaalisen lannoitusohjelman valinnassa. Lähetä lannoitussuositukset sähköpostiisi tai tulosta pdf-versiona. Lannoitussuositusten perusteella voit pyytää myyjältäsi tarjoukset parhaille ravinneratkaisuille.

Lannoitelaskurin näkymä
Lannoitelaskurin näkymä.