Taikinanmarja aitataimi 6 kpl
Tuotekoodi: TA352217035

Taikinanmarja aitataimi 6 kpl

Tuotekoodi: TA352217035

Tuotekuvaus

Taikinamarja on aikaisin keväällä vihertyvä, hyvin talvenkestävä pensas. Tiiviin, kauniin vehreän kasvustonsa vuoksi se soveltuu erinomaisesti leikattavaksi aidaksi. Lehdet ovat kauniit, kiiltävät ja kolmiliuskaiset. Syksyllä lehdistö saa pirteän kellertävän syysvärin. Keväällä puhkeavat pienet kellanvihreät kukat houkuttelevat perhosia. Pensaan punaiset marjat ovat syötävät, mutta melko mauttomat.

Taikinamarja viihtyy kosteassa tai kuivassa, keskiravinteisessa maassa, niin aurinkoisessa, kuin varjoisassakin kasvupaikassa. Taikinamarja kestää kohtuullisen hyvin tiesuolaa, tuulta ja lumen painoa. Pensas kestää leikkaamista hyvin, ja sen voi tarvittaessa leikata kokonaan alas.

Astiataimia voi istuttaa läpi kesän. Taimet istutetaan 40-60 cm paksuiseen multakerrokseen, joko samaan syvyyteen kuin ruukussa ollessaan tai siten että juuripaakun päälle tulee enintään 5 cm multaa. Mikäli halutaan tiiviimpi, leikattava aita, taimia istutetaan 3-4 kappaletta metrille. Vapaasti kasvavaan aitaan taimia istutetaan 2-3 kappaletta metrille.

Istutuksen jälkeen yksiversoiset taimet leikataan 10-15 cm korkeudelta. Haaroittuneet taimet leikataan 10 cm ylimmän haaran yläpuolelta. Jatkossa leikattavaa aitaa muotoillaan vuosittain, siten että alaosa jää hieman yläosaa leveämmäksi. Nuorena aitaa leikataan keväällä ennen kasvuunlähtöä ja tarvittaessa uudelleen syksyllä hyvin kevyesti. Vanhempi aita leikataan kesällä, jolloin siistitään vain uutta kasvustoa.

Juurtumisvaiheessa taimia on syytä kastella, sääolosuhteista riippuen, muutamia kertoja viikossa, siten että juuret saavat tarpeeksi vettä.

Ominaisuudet

TuoteTaikinanmarja aita 20-30 6 kpl
Korkeus, cm150
Menestymisvyöhykkeet I-V
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäaitataimi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo, varjo
Tieteellinen nimiRibes alpinum
Käyttötarkoitusaita, aidanne
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys2-4 kpl/m