Päärynäpuu Narjadnaja Efimova
Tuotekoodi: TA262578001 EAN: 6417189578017

Päärynäpuu Narjadnaja Efimova

Tuotekoodi: TA262578001 EAN: 6417189578017

Tuotekuvaus

Päärynäpuu 'Narjadnaja Efimova' on satoisa venäläinen päärynälajike. Makeat hedelmät ovat kookkaat, pohjaväriltään keltaiset, lähes kokonaan punaisen peitevärin peittämät. Hedelmien malto on vaalea, tiivis ja mehukas. Tarvitsee pölyttäjäksi toisen lajikkeen.

Päärynäpuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Päärynäpuita leikataan kuten omenapuita, mutta niukemmin. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua muutenkin voimakaskasvuisilla puilla. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä, ennen silmujen puhkeamista.

Istutuksen jälkeen nuoria taimia ei tarvitse lannoittaa, mikäli istutusmulta on ollut valmiiksi lannoitettua. Vanhempia puita lannoitetaan kevyesti keväisin, esimerkiksi marjalannoitteella. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Ominaisuudet

TuotePäärynäpuu Narjadnaja Efimova
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-III
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpäärynäpuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPyrus communis 'Narjadnaja Efimova'
Satoaikasyyskuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 4-5 m