Päärynäpuu Tohtorin päärynä
Tuotekoodi: TA262588001 EAN: 6417189588016

Päärynäpuu Tohtorin päärynä

Tuotekoodi: TA262588001 EAN: 6417189588016

Tuotekuvaus

Voimakaskasvuinen 'Tohtorin Päärynä' on maukas, kotimainen herkkulajike. Hedelmät ovat keskikokoisia, pitkänomaisia ja melko paksukuorisia, väriltään kellanvihreitä ja auringon puolelta hieman punertavia. Pehmeä malto on mehukas, voimakasarominen ja erittäin herkullinen. Sato kypsyy syyskuun alussa ja sopii hyvin tuore- ja talouskäyttöön. Osittain itsepölytteinen lajike hyötyy ristipölytyksestä.

Päärynäpuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Päärynäpuita leikataan kuten omenapuita, mutta niukemmin. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua muutenkin voimakaskasvuisilla puilla. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä, ennen silmujen puhkeamista.

Istutuksen jälkeen nuoria taimia ei tarvitse lannoittaa, mikäli istutusmulta on ollut valmiiksi lannoitettua. Vanhempia puita lannoitetaan kevyesti keväisin, esimerkiksi marjalannoitteella. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Ominaisuudet

TuotePäärynä Tohtorin Päärynä
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-II(III)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpäärynäpuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPyrus communis 'Tohtorin Päärynä'
Satoaikasyyskuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 4-5 m