Päärynäpuu Kustavi
Tuotekoodi: TA262576001 EAN: 6417189576013

Päärynäpuu Kustavi

Tuotekoodi: TA262576001 EAN: 6417189576013

Tuotekuvaus

Suomalainen maatiaskanta 'Kustavi' on löydetty Kustavista. Päärynänmuotoinen suuri hedelmä on ruskea ja kova. Päärynäpuu 'Kustavi' on hienorakeinen, kypsänä mehukas ja hyvän makuinen. Hedelmät kypsyvät lokakuun lopulla ja säilyvät varastossa n. 1-2 kuukautta. Puu tarvitsee pölyttäjäksi toisen päärynälajikkeen ja on myös hyvä pölyttäjä.

Päärynäpuu tarvitsee suojaisan, aurinkoisen ja lämpimän kasvupaikan. Puu istutetaan 80-100 cm multakerrokseen, hyvin vettä läpäisevään, kalkittuun maahan. Tukiseipäät (1-3 kpl) painetaan istutuskuopan reunoille, pohjamaahan saakka. Puu istutetaan seipäiden väliin, loivaan kumpuun, joka estää veden kertymisen taimen juurelle maan painumisen myötä. Tiivistä juuripaakkua voi varovasti hieman rikkoa ennen istutusta. Puun runko sidotaan tukiseipäisiin kahdesta kohtaa siten, että sidonta ei vahingoita puun kuorta. Puu kannattaa suojata jyrsijöiltä myyrä- ja jänisverkoilla.

Päärynäpuita leikataan kuten omenapuita, mutta niukemmin. Liian voimakas leikkaus saattaa aiheuttaa runsasta versonkasvua muutenkin voimakaskasvuisilla puilla. Vain huonokuntoiset, kuivuneet ja liian tiheään kasvavat oksat poistetaan. Paras leikkuuajankohta on aikaisin keväällä, ennen silmujen puhkeamista.

Istutuksen jälkeen nuoria taimia ei tarvitse lannoittaa, mikäli istutusmulta on ollut valmiiksi lannoitettua. Vanhempia puita lannoitetaan kevyesti keväisin, esimerkiksi marjalannoitteella. Syyslannoitus auttaa puuta talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Ominaisuudet

TuotePäärynäpuu Kustavi
Korkeus, cm300-500
Menestymisvyöhykkeet I-II
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpäärynäpuu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPyrus communis 'Kustavi'
Satoaikasyyskuu
Käyttötarkoitushyöty
Istutustiheystaimiväli 4-5 m