Pensaskirsikka Shedraja
Tuotekoodi: TA502285002 EAN: 6417189285021

Pensaskirsikka Shedraja

Tuotekoodi: TA502285002 EAN: 6417189285021

Tuotekuvaus

Pensaskirsikka 'Shedraja' on hyvä vaihtoehto pieneen pihaan. Matalasta pensaasta kirsikat on helppo poimia ja suojata linnuilta. Mehukkaat ja hapahkon makeat kirsikat kypsyvät elokuun loppupuolella. Runsassatoinen pensas tuottaa satoa jo nuorena. Erittäin talvenkestävä Pensaskirsikka'Shedraja' on itsepölytteinen, mutta ristipölytys parantaa satoa.

Pensaskirsikka viihtyy parhaiten aurinkoisella paikalla, läpäisevässä, kalkitussa ja runsasmultaisessa maassa. Keväällä pensasta voi lannoittaa marjalannoitteella ja syksyllä sadonkorjuun jälkeen, typettömällä syyslannoitteella. Liikaa typpilannoitusta on vältettävä, jotta pensas tuleentuu ja talvehtii kunnolla.

Kirsikkapensasta leikataan vain tarvittaessa. Kuivuneet ja vioittuneet oksat poistetaan, ja harvennetaan tarvittaessa liian tiivistä kasvustoa. Uusissa tutkimuksissa on ilmennyt että luumarjaiset puut ja pensaat kannattaa leikata aikaisin keväällä, näin vältetään syksyllä leikkuukohdista puuhun pääsevien bakteerien ja sienitautien leviäminen.

Ominaisuudet

TuotePensaskirsikka Shedraja
Korkeus, cm150-200cm
Menestymisvyöhykkeet I-VI(VII)
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiPrunus cerasus 'Shedraja'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapensastava
Istutustiheystaimiväli 2m