Vaaleanpunainen herukka Aili rungollinen
Tuotekoodi: TA502274005

Vaaleanpunainen herukka Aili rungollinen

Tuotekoodi: TA502274005

Tuotekuvaus

Pieneen pihaan sopiva rungollinen herukka on monipuolinen: hyöty ja koristeellisuus samassa pikkupuussa. Harvinainen vaaleanpunainen herukka 'Aili' on luultavasti punaherukan värimuunnos. Lajikkeen tarkkaa alkuperää ei tunneta. Marjat ovat kauniin vaaleanpunaiset, makeat ja selvästi punaherukan marjoja miedommat. Sato kypsyy melko myöhään ja sopii erinomaisesti tuorekäyttöön. Pensas on hillittykasvuinen ja vahvaversoinen.

Vaaleanpunainen herukka viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja runsasmultaisessa maassa. Voimakasta lannoitusta herukka ei kaipaa. Pensaalle voi antaa keväällä typetöntä pk-lannoitetta tai huonosti kasvavalle pienelle taimelle kasvua ja sadontuotantoa parantavaa marjalannoitetta. Kalkkia on suositeltavaa levittää pensaan juurelle vuosittain. Sadon korjuun jälkeen vaaleanpunaiselle herukalle voi antaa syyslannoitetta, joka auttaa pensasta talvehtimaan.

Hoitoleikkaus tehdään keväällä ennen silmujen puhkeamista tai syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Ensimmäisinä vuosina vain kuolleet, vioittuneet ja lamoavat oksat poistetaan. Myöhemmin tiivistä kasvustoa harvennetaan siten, että pensaassa on 20-25 hyvässä kasvussa olevaa versoa. Liian voimakasta leikkausta on syytä välttää, sillä se saattaa kiihdyttää versojen kasvua.

Ominaisuudet

TuoteVaaleanpunainen herukka Aili rungollinen
Korkeus, cm100 cm
Menestymisvyöhykkeet I-VI
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmämarjakasvi
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRibes rubrum 'Aili'
Satoaikaelokuu
Käyttötarkoitushyöty
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheystaimiväli 2m