Köynnösruusu Henry Kelsey 3L
Tuotekoodi: TA782251002 EAN: 6417189251026

Köynnösruusu Henry Kelsey 3L

Tuotekoodi: TA782251002 EAN: 6417189251026

Tuotekuvaus

Köynnösruusu 'Henry Kelsey' on voimakaskasvuinen matala köynnösruusu. 'Henry Kelsey' kukkii loistavanpunaisin, puolikerrotuin ja tuoksuvin kukin pitkälle syksyyn asti saman vuoden versoilla. Lehdet ovat tummanvihreät ja kiiltävät.

Köynnösruusu viihtyy parhaiten lämpimällä, aurinkoisella ja suojaisalla paikalla. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevä, kalkittu, ravinteikas ja syvämultainen. Köynnösruusun taimi istutetaan siten, että vartekohta tulee ainakin 15 cm syvyyteen. Istutuskuopan pohja tulee salaojittaa, etenkin jos pohjamaa on savea. Ruusupenkin olisi hyvä olla hieman koholla maanpinnasta.

Istutuksen yhteydessä heikot ja kuivuneet versot leikataan kokonaan pois ja vahvimmat versot leikataan 8-10 silmun yläpuolelta. Keväisin hennot ja vahingoittuneet oksat poistetaan, mutta muuten taimi saa kasvaa vapaasti. Kasvukauden aikana kukkineet kukat voi poistaa uusien tieltä.

Köynnösruusu peruslannoitetaan keväisin, sekä istutuksen yhteydessä. Kasvukauden aikana annetaan lisälannoitusta ja huolehditaan kastelusta tarpeen mukaan. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Heinä-elokuun vaihteessa on suositeltavaa antaa vähätyppistä syyslannoitetta, joka auttaa ruusua talvehtimaan.

Köynnösruusu on suojattava talveksi esimerkiksi talvisuojaturpeella. Turvekerros levitetään ruusun juurelle, kun maa on routaantunut. Tarvittaessa suojaa voi lisätä syksyn edetessä. Köynnöksen voi laskea alas tuesta ja suojata versot ilmavasti esimerkiksi puukehikon ja pudonneiden lehtien tai pakkaspeitteen avulla. Keväällä versot nostetaan ylös ja kiinnitetään uudelleen tukeen. Pakkaspeitteellä ruusun voi suojata myös kehikkoon, jolloin sitä ei tarvitse laskea alas.

Ominaisuudet

TuoteKöynnösruusu Henry Kelsey 3L
Korkeus, cm120-150 cm
Menestymisvyöhykkeet I-IV
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäköynnösruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko
Tieteellinen nimiRosa 'Henry Kelsey'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapapystykasvuinen
Istutustiheys1 kpl/m