Onnenruusu Onni 3L
Tuotekoodi: TA702250004 EAN: 6417189250043

Onnenruusu Onni 3L

Tuotekoodi: TA702250004 EAN: 6417189250043

Tuotekuvaus

Onnenruusu 'Onni' on Rovaniemeltä löydetty vanha kartanoruusuristeymä. Muistuttaa kasvutavaltaan suviruusua. Vaaleanpunaiset puolikerrotut, tuoksuvat kukat avautuvat heinäkuussa. 'Onni' Onnenruusu on vahvakasvuinen, kaartuvaoksainen ja pienilehtinen pensas.

Onnenruusu viihtyy parhaiten aurinkoisella, lämpimällä kasvupaikalla, kalkitussa, läpäisevässä ja ravinteikkaassa, syvässä hiekkamultamaassa. Peruslannoitteeksi ruusulle sopivat eloperäiset hitaasti liukenevat lannoitteet. Keväällä tehtävän peruslannoituksen lisäksi ruusua voi lannoittaa kasvukaudella kukinnan turvaamiseksi ruusulannoitteella. Liiallista typpilannoitusta tulee välttää. Syksyllä annettu vähätyppinen pk-lannoite turvaa pensaan talvehtimista. Kuivina kausina ruusua voi kastella tarvittaessa. Pääsääntöisesti pensas kuitenkin kestää kuivuutta melko hyvin.

Onnenruusu leikataan tarvittaessa keväällä. Kuivuneet ja paleltuneet oksat poistetaan kokonaan. Muutaman vuoden välein kasvustosta voi poistaa vanhimpia ja heikoimpia oksia.

Ominaisuudet

TuoteOnnenruusu Onni 3L
Korkeus, cm150-200cm
Menestymisvyöhykkeet I-VII
Kasvuaika, (yksivuotinen, monivuotinen)monivuotinen
Kasviryhmäpuistoruusu
Kasvupaikka (aurinko, puolivarjo, varjo)aurinko, puolivarjo
Tieteellinen nimiRosa centifolia 'Onni'
Käyttötarkoituskoriste
Kasvutapakaarevaoksainen
Istutustiheysttaimiväli 80-90 cm